Fizyoterapi eğitimi alması kararlaştırılmış, her çocuğa fizyoterapist tarafından yapılan değerlendirme ile uygun tedavi programı belirlenir.
Fizyoterapist seansları ile aile eğitim programı birlikte uygulanır. Daha sonra yapılacak 6 aylık, yıllık değerlendirmeler ile gelişim takip edilir ve tedavi programı yenilenir. Fizyoterapi uygulamalarındaki amaçlarımız; çocukların normal motor gelişim basamaklarındaki becerileri kazanmaları, duruş (postür) ve hareket ile ilgili bozukluklarını en aza indirmeleri, kaba ve ince motor becerilerini geliştirmeleri, günlük yaşam aktivitelerinde bağımsız hareket edebilme becerileri kazanmaları, bacak ve kollarını fonksiyonel bir şekilde kullanmaları, düzgün duruş ve hareket için gerekli duyu, algı, bilişsel ve motor bütünlüğünü sağlamaları, transfer ve yer değiştirmeye ve ilerlemeye yönelik (ambulasyon) hareketlerini geliştirmeleri, yardımcı cihaz, araç ve gereçleri kullanma becerisi geliştirmeleri, gelişim basamaklarına uygun davranma becerisi geliştirmeleri, hareket yeteneğinin yanı sıra bilişsel, duyusal, psikolojik ve sosyal bütünlüğü geliştirmeleri beklenmektedir. Bu amaçlara yönelik olarak en sık kullanılan yöntem uzay terapidir. Uzay terapide dinamik egzersiz kafesi kullanılmaktadır. Bu kafes ve içinde bulunan araç ve gereçlerin amacı çocuğu istenilen pozisyona alabilmek, gereken destekleri gerektiği kadar vererek çocuğu mümkün olduğu kadar fonksiyonel kılmaktır. Bunun için kafesin içine bir makara sistemi kurulmuştur. Bu makara ile çocuğu ayağa kaldırıp gerekli destek sağlanarak yürütülmesi, ihtiyaç duyulan kasların kuvvetlendirilmesinde ağırlıklar eklenerek kullanılması hedeflenmektedir. Bant ve makara sistemi sayesinde fizyoterapist istenilen bir kas grubunu izole ederek hedef tuttuğu bu kas üzerinde istenilen egzersizleri çalışabilir. Bu tip egzersizler hareketlerin bağımsız, dengeli ve koordinasyonun hızlı bir şekilde artışını sağlar. Ayrıca normal motor gelişimin takibini sağlayacak çalışmalar, dönme, oturma, sürünme, emekleme, ayakta durma ve yürüme çalışmaları, merdiven çalışmaları, denge ve koordinasyon çalışmaları, spastik kasların gerilmesi, hipotonik ya da güçsüz kasların kuvvetlendirilmesi çalışmaları yapılmaktadır.
Bu çalışmalar için minderler, değişik yükseklikte ve ebatta çalışma minderleri, çeşitli ebatlarda egzersiz topları, denge tahtası, yürüteç (Walker), üç noktalı baston (tripod) gibi yürümeye yardımcı olan araçlar, paralel bar, tırmanma merdiveni, çocuğu pozisyonlamak için değişik şekil ve büyüklükte rulo, kama ve yastıklar, pozisyonlama için destekli ve desteksiz sandalye, tabure ve sıralar, çeşitli ağırlıklarda kum torbaları, top havuzu ve topları kullanılmaktadır.